Maya – Staffordshire keverék

…Kitört 2 foga, felszakadt a szája, ínye és teljesen szétzúzta a lábait és a tüdejét is megütötte rendesen és még mindig kórházban van, hogy a medencéjét is megröntgenezzék! Igazából még mindig nem tudjuk, hogy hogy történt a dolog és szerintem csak a fajtájának, az izomzatának/termetének köszönhető.

  • Fajta: Staffordshire keverék
  • Baleset kimenetele: Medve tap mind a 2 mellső lábán, ami azt jelenti, hogy a csukló ízületek és szalagok teljesen szétroncsolódtak
  • Baleset időpontja: 2020.10.08. 11:00 körül
  • Rendelő: Budapesti Állatkórház, Állatorvostudományi Egyetem, ProfiVet, Prímavet, Vet for Pet, PalaVet
  • Képzés: Tükör suli – alapképzés
  • Kor: 8 és 1/2 éves

Gazda levele: 

Tegnap délelőtt az Anjou bástya sétányról sikerült a kutyámnak (Maya – staffordshire keverék) leugrania a Riso étterem Lovas úti parkolójába, ami kb 10 méteres zuhanás volt!

Kitört 2 foga, felszakadt a szája, ínye és teljesen szétzúzta a lábait és a tüdejét is megütötte rendesen és még mindig kórházban van, hogy a medencéjét is megröntgenezzék! Igazából még mindig nem tudjuk, hogy hogy történt a dolog és szerintem csak a fajtájának, az izomzatának/termetének köszönhető, hogy még életben van! Az, hogy ennél komolyabb baja nem esett, nem törte el a lábait és életben van, még az orvosok szerint is csodával határos egy ilyen esés után, szóval megint kiderült szerencsére, hogy UFO a kutya és valami nem földi anyagból gyúrták nekem össze, de senkinek sem kívánom, hogy vérben úszva, ilyen állapotban lássa bármikor a kedvencét!

Ha a várfal tövébe mondjuk dús lombozatú, vékony ágú/szárú bokrok kerülnének, amik nem nyársalják fel az ide eső állatokat és akár embereket is, az lehet, hogy egy jó tompítást nyújtana egy ilyen esetben!

Kórlap, röntgen és képek a kutyusról: