Lumiére – Golden retriever

..Egy szófogadó fiatal golden retriever megörülve a szabadságának az ágyúk mentén húzódó kőfal felé vette az irányt és mivel talán azt hihette a korlát alacsony termete miatt, hogy átugorható és a másik oldalán lesz folytatás, egyszerűen csak rohant a kőfal felé és levetette magát a 10 méteres mélységbe.

  • Fajta: Golden retriver
  • Baleset kimenetele: Túlélte – a bal mellső lábának a csuklóízülete roncsolódott teljesen
  • Rendelő: Primavet
  • Baleset helyszíne: Anjou bástya
  • Baleset időpontja: 16 00 körül

Gazda levele:

Most találtalak csak meg titeket a Facebookon. Meglepődve láttam, hogy valaki még a baleset napján leírta az esetünket. Még tegnap írtam egy levelet az I. Kerületi önkormányzatnak a történtekről és kértem őket, hogy tegyenek valamit annak érdekében, hogy ez mással ne történhessen meg. Nem is sejtettem hogy ilyen sok áldozat van már. Válaszra csak január elején számítok mivel szabadságon vannak.
Mindezek felett az állatorvosnál (Primavet) említették nekem, hogy a múlt héten is műtöttek egy kutyust akinek mindkét mellső lába eltörött amikor a várból ugyanazon a helyen lezuhant ahonnan az én kutyusom is. Valamint ma beszélt a párom a Wladár kisállat rendelő egyik orvosával aki szintén megemlítette, hogy sok a várban balesetet szenvedő kutyust kezelt már az utóbbi időben is és több állatorvos barátom is hasonlóan vallott.

A történtekről:

27. délután 16:00 körül a családommal a Budai Várban tettünk sétát a délután folyamán ahová két kutyánk is elkísért bennünket. Sétánkat a Vár Bécsi kapu felőli részén kezdtük és lifttel közelítettük meg az Anjou bástya egyben kutyafuttatásra is kijelölt területét. 2 percen belül rettenetes jelenet következett be. Az egyik kutyánk aki egyébként egy szófogadó fiatal golden retriever megörülve a szabadságának az ágyúk mentén húzódó kőfal felé vette az irányt és mivel talán azt hihette a korlát alacsony termete miatt, hogy átugorható és a másik oldalán lesz folytatás, egyszerűen csak rohant a kőfal felé és levetette magát a 10 méteres mélységbe. Rettenetes látvány volt hiszen a kutya egyszer csak felugrott a levegőbe majd zuhant s abban a pillanatban tudtam hogy meghal.. le sem néztem csak rohantam a fifthez zokogva, hogy minél hamarabb eljussak hozzá. Azonnal orvoshoz vittük. Az életét csak az mentette meg, hogy csodával határos módon éppen egy 1m x 1m nagyságú aluminium szellőző fedélre esett bár ez is 8-10 m mélyen volt. Szinte el sem hittük, hogy egy ekkora zuhanást így megúszott és csak zúzódásokat, töréseket szenvedett.

Kórlap és röntgen képek: