Inka – Keverék

Az Anjou bástyánál sétáltunk, sajnos póráz nélkül, a sétányon a belső részen, nem a falnál. A barátom felszedte a kutyakakit és megindult a szemetes felé, ekkor Inka boldogan meglódult, barátom mellett elrohanva felugrott a párkányra, ami csúszott, és kifele lejt, így azzal a lendülettel a másik oldalon kb a Riso étterem előtt a fal tövében landolt…

  • Fajta: Keverék
  • Baleset kimenetele: Meghalt
  • Állatorvosi rendelő: Állatorvostudományi Egyetemen
  • Baleset helyszíne: Riso étteremnél
  • Baleset időpontja: 2019. December 29. 19 körül

Gazda levele:

Láttam a facebook post-ot a budai várban történt kutyás balesetekkel kapcsolatban. Sajnos mi is érintettek vagyunk a témában, elveszítettük örökbefogadott kutyusunkat Inkát.

2019 december 29-én történt, vasárnap este. Mivel a Városmajorban már javában petárdáztak, úgy döntöttünk felmegyünk a várba, miután vettünk egy forrócsokit. Olyan 6-7 között értünk fel a várba. Már többször voltunk a várban Inkával, minden rendben volt. Inka egy 3-4év körüli bull típusú kutyus volt, Ózdon egy szaporítótelepen élt, míg teljesen lefogyva, kiégett testtel kirakták az utcára, és be nem került a gyepire. Ott hónapokig ketrecben élt, majd egy csapat elhozta, ideigleneseknél volt, ivartalanították, és mi rátaláltunk. Szerelem volt, kedves volt, okos, nagyon ragaszkodó. Póráz nélkül sem ment tőlünk 1-2m-nél messzebbre.

Az Anjou bástyánál sétáltunk, sajnos póráz nélkül, a sétányon a belső részen, nem a falnál. A barátom felszedte a kutyakakit és megindult a szemetes felé, ekkor Inka boldogan meglódult, barátom mellett elrohanva felugrott a párkányra, ami csúszott, és kifele lejt, így azzal a lendülettel a másik oldalon kb a Riso étterem előtt a fal tövében landolt. Mi rohantunk le. Felállt, elszaladt, keresett minket. Hoztuk a kocsit, hívtam az Állatorvosi Egyetemet, rohantunk be, már nyitott ajtóval vártak minket, azonnal vitték vizsgálni, műteni kellett. A balesettől számítva olyan fél óra alatt műtőben volt. 3órán keresztül műtötték, de sajnos olyan súlyos belső vérzése volt, hogy a műtétből nem ébredt fel.

Össze voltunk törve, most indult volna egy szebb élet neki, boldog volt, kezdett erősödni is. Akárhányszor voltunk a várban több kutyást is láttunk póráz nélkül, az Országzászlónál nagy bandázás is szokott lenni. Egyszerűen meg sem fordult a fejünkben, hogy megindul. Mi hibáztunk, hogy elengedtük. És ez borzasztó érzés azóta is.

Pár nappal később a vári kutyások facebook csoportba megírtam a balesetet, sajnos azt a választ kaptam, hogy ez előfordul szinte heti szinten.

Remélem sikerül tennetek az ügy érdekében, hogy több ember ne veszítse el így szeretett kutyusát.

Kórlap, röntgen és további képek: