Bali – Whippet

Bali egy zuhanás következtében meghalt. 1 méterre tőlem egy hirtelen döntésből fakadóan kiugrott a sétányról és a 10 méterrel mélyebben lévő Lovas útra zuhant. Esélyem sem volt reagálni vagy elkapni, pedig egy lépés választott el tőle.

  • Fajta: Whippet
  • Baleset kimenetele: Meghalt
  • Rendelő: Pozsonyi rendelő
  • Baleset helyszíne: Tóth Árpád sétány zászlórúd
  • Képzés: aktív képzés – Dogsfort kutyaiskola
  • Kor: 6 hónap

Szeretnék veletek megosztani egy szörnyű esetet, ami a 6 hónapos whipimmel, Balival történt November 5-én.

Bali egy zuhanás következtében meghalt. 1 méterre tőlem egy hirtelen döntésből fakadóan kiugrott a sétányról és a 10 méterrel mélyebben lévő Lovas útra zuhant. Esélyem sem volt reagálni vagy elkapni, pedig egy lépés választott el tőle. A zuhanást végignéztem és a földet érés után azonnal körbe futottam a sétányon, hogy eljussak hozzá, de több percig tartott mire odaértem. Addigra már az ott lakók betették az autóba és azonnal állatorvoshoz vitték. A nyakörvén lévő GPS alapján követtem végig az útját miközben én az autóhoz elfutottam és mentem utánuk. Bali pár percen belül az orvosnál volt, de én még úton voltam mikor hívott, hogy nem élte túl. A belső sérüléseiben valószínüleg elvérzett.

Baliról tudni kell, hogy egy fegyelmezett, erősen behívható kutya volt. Tőlem sosem ment messzire. Rendszeresen sétáltunk szabadon, ha biztonságosnak ítéltem meg a terepet. Sosem gondoltam volna, hogy a várban, előfordulhat ilyesmi, de nem voltunk ismerősek fenn. Amennyiben tudtam volna azt, hogy az adott szakaszon vigyázni kell, jobban figyelek és elhívom onnan a kutyát vagy valószínűleg oda sem viszem, mert hiába a behívhatóság az ennyire hirtelen helyzetekkel nem tud mit kezdeni egyik gazda sem. Vigyázzatok nagyon a kicsikre és vegyétek számításba a zuhanás lehetőségét, olyan helyen kiemelten, ahol nem látja a mélységet, mivel egy tapasztalatlan ebnek talán az is elég, ha a város fényei érdekesek számára.

Kórlap és röntgen: